331447981 2088818441510195 570204124749294665 N

HEA og
Team Danmark

På Helsingør Gymnasium går vi meget op i, at vores elever kan kombinere en karriere inden for eliteidræt med en ungdomsuddannelse. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte HG's HEA-koordinator Louise Rolsted Ahlmann Iversen på mail lr@hels-gym.dk

Skærmbillede 2023 05 16 Kl. 09.47.52 (1)

Helsingør Eliteidræts Akademi

For dig, der dyrker idræt på eliteniveau, er HG det helt rigtige gymnasium, da vi har et veletableret samarbejde med Helsingør Eliteidræts Akademi (HEA) samt adgang til gode træningsfaciliteter. 

Til HEA-elever tilbydes følgende: 

- Morgentræning tirsdag og fredag morgen fra kl. 07.50-09.45 
- Supplerende undervisning - virtuelt og ekstra undervisning 
- Fleksibilitet og individuelle aftaler i forhold til afleveringer, eksamener og lektielæsning 
- Tilknytning til en eliteidrætskoordinator på gymnasiet 
- Fælles aktiviteter, teambuildingsøvelser og foredrag om forskellige idrætsrelevante emner 
- Lektiecafe tre gange om ugen

Du kan læse mere om Helsingør Eliteidræts Akademi her

Du kan søge om optagelse på Helsingør Eliteidræts Akademi her

"Det er virkelig fedt at kunne få lov til at få mere tid til sin sport vha. HEA. På HG bliver der sørget for at jeg kan fokusere meget på min sport og samtidig stadig kunne følge fint med i skolen. Det er helt vildt fedt, at der er den her ordning, så jeg ikke føler at jeg behøver at vælge mellem de to ting."

Annika, Tidl. HEA-elev på HG

Skærmbillede 2023 05 16 Kl. 09.47.26 (1)

Stræk din uddannelse over 4 år

Team Danmark giver dig hermed muligheden for strække din ungdomsuddannelse over 4 år. HG arbejder tæt sammen med Team Danmark og Helsingør Kommune. 

Ligeledes har vi et tæt samarbejde med idrætsforeninger og klubberne for at sikre, at der er sammenhæng i den enkelte eliteidrætsudøvers liv. Vi har eliteidrætselever inden for eksempelvis fodbold, golf, håndbold, svømning, sejlsport, ridning, tennis m.m. Helsingør Kommune har mange elever, der grundet deres idræt har brug for den fleksibilitet, som en sportslig godkendelse fra Team Danmark kan give. 

Med en sportslig godkendelse fra Team Danmark, tilbyder Helsingør Gymnasium i samarbejde med Team Danmark, at du kan strække din ungdomsuddannelse over 4 år, så du har mere tid og plads til både studier og idræt. Du kan læse mere om Team Danmark her: www.teamdanmark.dk 

"At være HEA elev på HG giver mig mulighed for at dyrke min sport, som jeg elsker og er meget passioneret omkring, hvor jeg samtidig kan tage en god uddannelse, som jeg interesserer mig for."

Sara, nuværende 2.G'er og HEA-elev

Kom på besøg og se det med egne øjne.

Du er også velkommen til at kontakte skolen direkte, hvis du har spørgsmål til os om optagelse.

Kom på besøg

Bottom Image