Besøg os på
Godt at blive klog på

Sikre kvalitet i læring og undervisning

Helsingør Gymnasiums talent[-]programmer

Talent[-]programmer

 

Helsingør Gymnasiums talentprogrammer ligger i forlængelse af gymnasiets indsatsområder samt mål og værdier om at sikre kvalitet i læring og undervisning.

Talentprogrammerne gennemføres hovedsageligt i samarbejde med andre ungdomsuddannelser og videregående uddannelser både nationalt og internationalt.

 

Læs mere om skolens talentprogrammer her:

Akademiet for talentfulde unge (ATU)

Turbo

Eliteidræt (HEA)

Model United Nations (MUN)’

Forskerspirer

Georg Mohr

Fysikolympiade

 

ATU

ATU-programmet er et bredt 2-årigt diplomprogram til de dygtigste elever i gymnasiet. De tilbyder elever at deltage i forelæsninger på universitetsniveau samt workshops med forskere og topchefer inden for et bredt fagligt felt. ATU er et tværfagligt program som man kan deltage i ligegyldigt om man er naturvidenskabelig, humanist eller samfundsfaglig.

https://talentfuldeunge.dk/

 

TURBO

Projektet er et nyskabende og ambitiøst projekt, der samler gymnasier inden for stx, hf, hhx og htx.

Den fælles vision er, at regionens gymnasier bliver nationale foregangsgymnasier inden for styrkelse af elevernes innovative og entreprenante kompetencer.

Projektets mål er at udvikle og videreformidle undervisningskoncepter, -metoder og -materialer, der understøtter innovativ og entreprenant undervisning på de gymnasiale uddannelser, at udvikle og gennemføre en række kompetenceudviklingsforløb for gymnasielærere og -ledere inden for innovationspædagogik og innovationsledelse, og at udbrede projektet til gymnasier i hele Region Hovedstaden.

 

Helsingør Eliteidræts Akademi

Er du talentfuld idrætsudøver med ambitioner om at kombinere din idræt med din ungdomsuddannelse, kan Helsingør Gymnasium og HEA hjælpe dig med at få opfyldt dette ønske. Helsingør Gymnasium samarbejder med HEA, og dermed har du som udøver en række fordele, som gør det muligt for dig at kombinere eliteidræt og skolegang i din hverdag.

 

Model United Nations (MUN)

Helsingør Gymnasiums elever kan deltage i Model United Nations, som er et rollespil af FN. Gennem nogle dage skal hver elev repræsentere et land i en kommité, hvor der diskuteres relevante internationale problemer. Helsingør Gymnasium har en løbende studiekreds hvor elever kan øve sig på MUN, og deltager derudover både i EGMUN, og flere internationale MUN.

 

Forskerspirer

Projekt Forskerspirer giver elever med et stort fagligt overskud, mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt.

Man kan lave projekter indenfor alle fagområder, og der er mange muligheder inden for både humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab. Gennem projekt forskerspire vil man, i samarbejde med en forskerkontakt, udarbejde sit eget forskningsprojekt. Igennem projektet vil man flere gange mødes med andre spirer til ideudvikling.

https://forskerspirer.ku.dk/

 

Georg Mohr

Georg Mohr er en matematikkonkurrence der beskæftiger sig med matematiske problemer på højt niveau. Konkurrencen består af 3 runder, og de bedste danske elever går videre til den internationale matematikolympiade.

https://www.georgmohr.dk/

 

Fysikolympiaden

Fysikolympiaden er en fysik konkurrence der henvender sig til fysikinteresserede elever i Gymnasiet. Konkurrencen består af 2 runder, og de bedste danske elever går videre til den internationale fysikolympiade.

http://www.ipho2013.dk/fysikolympiade/